Brokxsport

Gerco Schröder

Jolanda Adelaar nieuwe sponsoramazone Pikeur.

 JOLANDA ADELAAR

5 april 2020, Hooge Mierde - Zware Tour amazone, Jolanda Adelaar, is de nieuwe sponsorruiter van Pikeur in samenwerking met Brokx Sport.

 

Adelaar: ,,Ik wil allereerst iedereen veel sterkte en gezondheid wensen in deze crises tijd. Corona houdt ons allemaal in zijn greep en ik hoop dat we spoedig allemaal weer veilig zijn van deze pandemie. Ik ben Brokx Sport heel dankbaar voor de support die ze mij geven als sponsorruiter van Pikeur. Pikeur heb ik altijd een topmerk gevonden en draag het met trots. Je koopt een item van Pikeur en je weet dat het een goede investering is want Pikeur kleding gaat lang mee en houdt zijn vorm ook bij intens gebruik. We leven in een wegwerp/fastfood cultuur en Pikeur gaat hier gelukkig niet in mee en is al jaren een marktleider in professionele rijkleding. Het is een merk dat steeds meer zoekt naar duurzaamheid in de productie en materialen. Duurzaamheid is iets waar ik zelf ook naar streef in het trainen van mijn paarden en in het voedsel dat ik consumeer. Ik eet zelf al jaren vegan en probeer altijd indien mogelijk biologisch te eten. Ik ben net als iedereen niet perfect en ik denk dat het in deze tijd belangrijker is dat meer mensen streven naar betere keuzes dan een enkeling die het helemaal perfect doet. Er zijn zoveel mensen die helemaal nog niet bewust zijn van de impact die we hebben met onze aankopen als het gaat om voedsel en kleding, dat elke bewuste keuze een stap is in de goede richting. Duurzaamheid is de toekomst, ook in de paardensport.”

 

Jolanda heeft een Italiaanse moeder en Nederlandse vader. In 2013 verhuisde Jolanda naar Italie waar zij 5 jaar heeft gewoond en als stalruiter heeft gewerkt. Hier reed zij haar tevens zelf opgeleide goedgekeurde Italiaans barokke hengst “Carletto” naar de Lichte Tour en won ze zilver op de Coppa Italia dressage finale in 2017. Ze kocht Carletto in Puglia (zuid italie). In 2019 is Jolanda weer teruggekeerd met haar paarden op Nederlandse bodem en woont ze op Academy Bartels.

 

Adelaar: ,,Sinds 2019 train ik mijn hengst Carletto bij Tineke Bartels. Na de corona crisis ga ik Grand Prix starten met Carletto. In de toekomst wil ik internationaal uitkomen voor Italie. Ik heb ook een jonge KWPN’r Jai waar ik ook een heel fijn wedstrijdpaard aan heb. Jai is tevens de beste vriend en weide maatje van mijn 27 jarige Subtop fjord Super Guus.

 

Jolanda is bekend van haar fjordenpaard ‘’Super Guus’’. Jolanda leidde Guus als kind op tussen de koeien in Brabant, zonder zadel. Enkele jaren later werd ze met haar fjord kringkampioen in de Z2 dressuur. Jolanda leerde Guus hoge school oefeningen aan en ontwierp haar eigen paardrij-jurken. Ze traden o.a. op tijdens de FEI Wereld beker dressuur als special act waar zij liet zien dat ook een “boeren paard” de piaffe en passage kan beheersen. Guus werd met Jolanda de aller eerste fjord in Nederland die de Subtop bereikte. Inmiddels is Guus al 24 jaar samen met Jolanda en word nog steeds gereden door Jolanda.

 

In 2010 ronde Jolanda haar instructeurs opleiding af aan de Masterclass paardensport van NHB en ze studeerde in 2013 af als gedragstherapeut voor paarden aan de Tinley academie. Jolanda is actief op Youtube en Instagram als influencer waarbij zij paarden welzijn en eerlijke sport heel belangrijk vindt. Jolanda werkte in het verleden ook internationaal als model en werd in 2008 gekroond tot Miss Italia nel Mondo – Olanda.