Brokxsport

3 maal goud voor Nederland!

GOUDEN EK medaille springruiters

 

AKEN (KNHS) – De Nederlandse springruiters hebben op het Europees Kampioenschap in Aken goud veroverd in de Landenwedstrijd. ”Duitsland heeft ons netjes geholpen", zegt Rob Ehrens opgelucht. "Hulde aan mijn ruiters, eigenaren en iedereen die hieraan heeft meegeholpen." Het was een thriller, de finale van de landenwedstrijd op het EK in Aken. De springfout van Duitser Daniel Deusser verzekerde het team van Ehrens van GOUD.

“Het was even spannend na de tijdfout van Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. Maar daarna heeft Duitsland ons netjes geholpen. Wat moet ik meer zeggen. Ik ben een dolgelukkige coach. Hulde aan mijn ruiters, de eigenaren van de paarden, de sponsors en iedereen die heeft meegeholpen aan dit succes”, is Ehrens kort en bondig.

Goud Aken Springen

 

 

JEROEN DUBBELDAM EUROPEES KAMPIOEN SPRINGEN

 

AKEN (KNHS) – Jeroen Dubbeldam is op magistrale wijze – zonder op het kampioenschap een springfout te maken – Europees kampioen geworden met SFN Zenith N.O.P. "Een droom die uitkomt. Op het mooiste concours van de wereld. Mooier kan gewoon niet. Ik moet het nog even laten bezinken, maar wat super is het de afgelopen dagen geweest. Dit is de enige titel die nog miste”, zegt de regerend wereldkampioen en Olympisch kampioen van 2000. “Alles ging volgens plan. Mijn paard SFN Zenith N.O.P. heeft het me gewoon heel gemakkelijk gemaakt."

 

Op een voor Dubbeldam welhaast gebruikelijke manier, maakte de ruiter uit Weerselo het in de finale van het Europees Kampioenschap op fenomenale wijze af. Zonder ook maar een enkele springfout te maken over vijf loodzware ronden, voegde Dubbeldam vandaag individueel goud toe aan het teamgoud van afgelopen vrijdag.

"Een droom die uitkomt. Hier in Aken winnen, op het mooiste concours van de wereld. Mooier kan gewoon niet. Ik moet het nog even laten bezinken, maar wat super is het de afgelopen dagen geweest. Dit is de enige titel die nog miste”, zegt de regerend wereldkampioen en Olympisch kampioen van 2000. “Alles ging volgens plan. Mijn paard SFN Zenith N.O.P. heeft het me gewoon heel gemakkelijk gemaakt."

 

Goud Jeroen Dubbeldam

 

NEDERLANDS DRESSUURTEAM WINT GOUD OP EK

Het Nederlandse dressuurteam won verrassend en met vier overtuigende proeven goud op het Europees kampioenschap in Aken. Dankzij een foutloze proef van Edward Gal en Glock’s Undercover N.O.P., die alleen meervoudig kampioene Charlotte Dujardin en Valegro voor zich moest dulden in het klassement van de Grand Prix, haalde het Nederlandse team goud binnen. Groot Brittannië won zilver, voor favoriet Duitsland restte brons. “Dit had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht”, vertelt bondscoach Wim Ernes.

Goud dressuur team

Terug