Brokxsport

Imke Schellekens-Bartels

Opnieuw is het sponsorcontract tussen Imke en Brokx Sport verlengd. In 1998 begon Brokx Sport met de sponsoring van Imke Schellekens-Bartels. Imke is al meer dan 15 jaar ware ambassadeur van Brokx Sport.

 

Imke runt samen met de hele Bartels-familie het veelzijdige Academy Bartels, waar ze het onderdeel Academy Dressage vertegenwoordigt. Ze is getrouwd met Joep Schellekens en houdt zich bezig met topsport en het geven van trainingen en clinics.

Imke wordt haar leven lang al begeleid door haar moeder, de bekende amazone Tineke Bartels- de Vries. In 1997 kwam Imke voor trainingen terecht bij Anky van Grunsven en Sjef Jansen en traint daar nog met regelmaat. Na een succesvolle periode bij de Junioren en Young Riders timmert Imke sinds 1997 hard aan de weg bij de senioren. Met de merrie Hunter Douglas Sunrise maakte Imke al snel een comeback op het hoogste niveau. In 2008 nam ze met Hunter Douglas Sunrise deel aan de Olympische Spelen in Hong Kong en kwam met een zilveren teammedaille thuis. Ook tijdens de Wereldkampioenschappen 2010 in Kentucky liet het duo van zich horen. Samen met het team behaalde Imke en Sunrise voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse dressuursport de gouden medaille op een wereldkampioenschap.

Vanaf 2011 nam Toots het vaandel over van Sunrise en was in 2012 samen met Imke reserve voor het team van de Olympische Spelen in Londen 2012. In 2013 behaalden ze nog verschillende mooie resultaten tijdens wereldbekerkwalificaties, maar helaas kwam Toots kort daarna langs de kant te staan vanwege een allergische reactie. Inmiddels is Toots op zijn weg terug en hopen ze binnenkort de ring weer in te kunnen rijden. Vanaf 2014 is Imke regelmatig in de ring te zien met verschillende jongere paarden. Met Bellatre  en CJ start ze in de lichte tour en hoopt in 2016 de overstap te kunnen maken naar de Grand Prix.

www.imkebartels.com