Brokxsport

Jeroen Dubbeldam

 

Jeroen (1973) komt oorspronkelijk uit Zwolle maar is sinds jaar en dag gevestigd in Twente. Hij is opgegroeid in een paardenfamilie en het was daarom ook geen verrassing dat hij ‘in de paarden’ is verder gegaan. In zijn juniorentijd werd al snel duidelijk dat Jeroen over veel talent beschikt. Zijn eerste EK reed hij op 16-jarige leeftijd. Zijn talent was ook in Zwitserland opgevallen. Internationaal springruiter Willi Melliger bood Jeroen de kans bij hem in de leer te gaan. En zo vertrok Jeroen als jonge knaap naar Zwitserland. Na een periode bij Willi op stal is hij vervolgens bij de handelsstal van Gerhard Etter terecht gekomen, waar hij uiteindelijk een aantal jaren is gebleven. Eind 1993 keerde Jeroen met zeer veel ervaring terug naar Nederland.

In 1994 plaatste hij zich voor het Europees Kampioenschap in Millstreet, Ierland. Aan het eind van dit jaar besloot Jeroen weer terug te keren naar Zwitserland, maar eind 1995 kwam hij weer terug naar Nederland om zich in Twente te vestigen. Inmiddels had hij de overstap naar de senioren gemaakt en was niet veel later De Sjiem aangekocht. Vanaf het moment dat De Sjiem op stal kwam, is het snel gegaan met de carrière van Jeroen. Binnen twee jaar was hij een vaste waarde geworden voor het Nederlandse team. Vele Kampioenschappen en schitterende prestaties in Grote Prijzen volgden.  

Het afscheid van De Sjiem in 2005 betekende niet het einde van Jeroen’s carrière. Met andere paarden zoals Nassau, Up and Down en later Simon, Utascha SFN en SFN Zenith N.O.P. heeft Jeroen keer op keer laten zien tot de absolute wereldtop te behoren.

www.staldesjiem.nl